Atrakcja
Pomysł na czekoladowe fontanny został sprowadzony do Polski po tym, jak stał się absolutnym hitem wszelkiego rodzaju imprez w USA i Europie Zachodniej. Podczas organizowanych przez nas wesel, bankietów, wieczorów panieńskich i kawalerskich fontanny stają się niebywałą atrakcją, nieustannie gromadząc wokół siebie spore grupy gości. Nie do przecenienia jest więc "integracyjna" rola fontanny, która sprzyja rozmowom, zawieraniu nowych kontaktów, budowaniu więzi.
 
Czekoladowa fontanna to system kaskad, po których zamiast wody płynie aksamitna, rozpływająca się w ustach, gorąca czekolada. Cieszy ona zatem zarówno oko, jak i podniebienie. Wokół fontanny ustawiane są dodatki - owoce i galanteria cukiernicza, które spożywa się, nadziewając uprzednio na specjalne patyczki i zanurzając w czekoladzie.
do góry
                          Wielkości fontann
Fontanny dobierane są w zależności od potrzeb spośród kilku dostępnych wielkości:
  • mini
  • mała
  • średnia
  • duża
Są one w stanie obsłużyć od kilku do kilkuset osób.
do góry
                          Rodzaje czekolady
W fontannie mogą płynąć trzy podstawowe rodzaje czekolady: mleczna, gorzka i biała. Ponadto stawiamy do Państwa dyspozycji cała gamę czekolad smakowych, zróżnicowanych także pod względem kolorystycznym, między innymi: truskawkowa, pomarańczowa, karmelowa, cappuccino, limonkowa. Przy organizacji imprez z dużą liczbą uczestników proponujemy wynajem dużej fontanny z czekoladą "klasyczną", a wraz z nią, jako dodatkową atrakcję, małą kaskadę z czekoladą smakową.
do góry
                          Dodatki
Jako dodatki do zanurzania w czekoladzie proponujemy:
  • owoce egzotyczne (cząstki melona, banany, kiwi, ananasy, pomarańcze, winogrona),
  • owoce sezonowe (truskawki, śliwki, agrest, jabłka, gruszki, brzoskwinie)
  • galanterię cukierniczą (wafelki, rurki, biszkopty, pianki marshmallow).
do góry
                          Obsługa
W zależności od preferencji Klientów fontanna może być doglądana przez naszego przedstawiciela lub, po krótkim instruktarzu, kelnera firmy cateringowej/ restauracji, obsługującej imprezę.
do góry
                          Koszty
Koszt wypożyczenia fontanny zależy od jej wielkości, liczby uczestników imprezy (a zatem ilości czekolady), czasu użytkowania. Stanowi wydatek od kilkuset do około trzech tysięcy złotych.
 
Znacie staropolskie powiedzenie "niebo w gębie"? Zarezerwujcie je dla czekoladowej fontanny, która pozwoli w pełni zrozumieć jego sens...

Jeśli chcecie, aby doznania płynące wraz z czekoladą stały się Waszym udziałem, prosimy o kontakt.

 
|
 
English